Безплатна доставка до офис на Еконт или при покупка над 60лв.

Search our collections

View bestsellers 

Pre-order our new design

Bespoke timepieces

Често задавани въпроси за сребърните бижута

Сребърно бижу  колие в подаръчна кутия

Сребърните бижута са много харесвани по целия свят. От този метал се изработват различни накити – пръстени, обеци, колиета, гривни, бижута за коса, за крака и т.н.
Сигурни сме, че притежавате поне едно такова и понякога се питате дали полагате нужните грижи, за да бъде то в отлична форма по-дълго време. Ако все още не притежавате можете да се сдобиете с едно от прекрасните колиета на Maram.
Вижте отговорите на най-често задаваните въпроси, касаещи сребърните бижута, и направете най-доброто за своите.
Как да почистваме бижутата от сребро?
Най-лесният начин е още когато купувате среброто да си набавите от специалните разтвори или кърпички за почистване. Те са специално предназначени да премахват всички замърсявания, без да повреждат повърхността.
Ако все пак не разполагате с такива, много разпространен начин е да „сварите“ сребърните си бижута в соден разтвор, след което да ги полирате с мека памучна кърпа.
Как да ги съхраняваме?
Оптималната среда за вашите сребърни накити е на защитено от пряка светлина (слънчева или изкуствена). Ако смятате, че няма да ползвате някое от тях по-продължително време, поставете го в херметически затворено пликче или поне в самостоятелна торбичка, където няма да се драска от останалите метални бижута и ще запази добрия си външен вид.
Как да ги избираме?
Относно визията, вие решавате този въпрос. Но що се отнася до избора на истинско сребро, търсете печат „925“, което, макар и не 100%, е символ за автентичност.
Ако не сте купили бижуто си (или ви е било подарено) от реномиран бижутериен магазин, може да го отнесете в такъв и да бъде тестван за качество.
Бижутата на Maram са единствено от чисто, висококачествено сребро проба 925.
Чистотата на истинските сребърни бижута, в повечето случаи, е 92.5% сребро и 7.5 сплав.
Може ли да се гравират и преоразмеряват?
Среброто е сравнително лесен за манипулиране метал. Бижутата, изработени от него се коригират относително бързо, но за всеки случай се консултирайте още при покупката му дали има такава възможност.
Някои модели, например тези с камъни, може да бъдат по-трудни за преоразмеряване или пък твърде тънки, за да се гравират.